Haans Autoschades

Geheel in de traditie van de ondernemende familie Haans, begon Jos Haans in 1958 een autoverhuur bedrijf. Dit autoverhuurbedrijf was gevestigd achter de slagerij van vader Bert Haans aan de Koestraat in Tilburg. Omdat de huurauto's regelmatig een deuk opliepen, besloot Jos Haans zelf de schades te gaan herstellen in een schuurtje achter de slagerij.

Haans Autoschades - Bart & Robbert Haans

Al snel kreeg Jos Haans de smaak te pakken en ging niet meer alleen voor vrienden en kennissen repareren. Uitbreiding kon dus ook niet uitblijven. In 1962, net over de smalle kanaalbrug in de Kapitein Nemostraat, werd een kalverstal omgebouwd tot autospuiterij. Een stukje verderop in het voormalige pand van groothandel ‘de Brug' (door sommigen een brug te ver genoemd), vestigde Jos Haans zich in 1979 aan de Jules Verneweg nr. 17. Hier heeft Haans Autoschades nog steeds de beschikking over 6700 m2 grondoppervlak waar het eigenlijke pand er 3300 m2 van bestrijkt.

In 1994 is het pand aan de Jules Verneweg grondig onder handen genomen. Naast een totaal nieuwe gevel, werd een ruime receptie met open werkplekken voor de baliemedewerkers en calculatoren gerealiseerd. In 1998 neemt Bart, de zoon van Jos Haans, de zaak over. Op dat moment heeft hij reeds tien jaar meegewerkt in het bedrijf.

Ook Bart Haans timmert hard aan de weg. Er wordt geïnvesteerd in vervangend vervoer, nieuwe liftbruggen, spuitcabines, gereedschappen, alternatieve reparatie methodes, milieu, computers en vooral ook in de relatie met verzekerings - en leasemaatschappijen.

Binnenin het pand is weinig meer over van de oorspronkelijke groothandel. Inmiddels beschikt Haans over de 20 moderne lift bruggen, 3 meet- en richtbanken, 4 spuitcabines, 1 vrachtwagencabine, een droogruimte, wasplaats, 2 magazijn ruimtes en een zogenaamde lichtstraat. Voldoende om met 35 vakmensen gemiddeld 90 auto's per week te herstellen!

In 2016 komt de 3e generatie aan zet bij Haans Autoschades. Robbert Haans heeft het ondernemerschap in de genen en kan na zijn HBO opleiding Automotive Management aan de slag in het bedrijf. Met een gloednieuwe werkplaats, speciaal voor het herstellen van Tesla's, is in 2017 een mijlpaal bereikt. Hier is 1000m2 ingericht om Tesla's volgens fabrieksvoorschrift te herstellen. Met de opgedane kennis op het gebied van schadeherstel van elektrische auto's is Haans Autoschades voorbereid op de toekomst.