Onze vakmensen staan voor u klaar om uw auto tot in de puntjes te herstellen.

Als bezoeker aan ons bedrijf ziet u meestal niet wat er nu eigenlijk gebeurt met uw auto. Hieronder geven we u een indruk van de stappen die uw auto doorloopt.

 
 
 

 
 
Haans Autoschades Afspraak maken

Afspraak maken

Allereerst maakt u met Haans Autoschades een afspraak voor reparatie. Wanneer uw auto niet meteen bij Haans blijft, plannen we een afspraak voor deze reparatie. Alle auto's worden ingedeeld in ons planbord, zodat we een overzicht hebben welke auto's per dag binnenkomen of afgeleverd worden.

 
 
 
Haans Autoschades Schademelding & Voorcalculatie

Melding & Calculatie

Onze medewerkers gaan na uw komst meteen aan de slag om de schade te melden bij uw verzekering. Eventueel vragen wij een expert aan (afhankelijk van schadebedrag en schade oorzaak). Ook wordt er een ‘voorcalculatie' gemaakt van de schade waarbij schadebemiddelaars exact uitrekenen wat de schade aan uw auto bedraagt.

 
Haans Autoschades Aanname

Aanname

Op de dag van reparatie staat er een vervangende auto voor u klaar. U geeft uw sleutels aan een van onze medewerkers en u kunt zonder zorgen uw weg weer vervolgen. Ook heeft Haans reeds een dossier klaarliggen van uw autoschade. Klaar voor u en de verzekeringsexpert.

 
 
 
Haans Autoschades Demontage

Demontage

Om een aantal onderdelen aan uw auto te herstellen of te vervangen, démonteren onze monteurs vakkundig uw auto. Démontage is nodig om ‘ruimte' te maken voor het herstelwerk en spuiten zonder daarbij andere delen van de auto te beschadigen.

Mocht bij démontage blijken dat er meer beschadigd is dan wat in de voorcalculatie is opgenomen, dan wordt dit alsnog opgenomen en besproken met de expert.

 
Haans Autoschades Plaatwerken

Plaatwerken

Onze plaatwerkers brengen de gedeukte gedeeltes aan uw auto weer in de originele vorm.

Ook kan het zijn dat uw auto ‘gericht' wordt zodat uw chassis weer precies aan de fabrieksvoorschriften voldoet. Wij beschikken over de meest moderne lasapparatuur om plaatwerkdelen om uw auto te lassen zonder dat dit consequenties heeft op roestvorming op de langere termijn.

 
 
 
Haans Autoschades Voorbewerking

Voorbewerking

Als alle nieuwe delen op uw auto geplaatst zijn moeten deze klaar gemaakt worden voor het spuiten van de auto. Verschillende grondlagen zorgen ervoor dat uw lak er weer schitterend uitziet en niet zal ‘loslaten' op termijn. Ook worden aanliggende delen klaargemaakt voor het uitspuiten. Zo voorkomen we kleurverschil. Uw auto wordt volledig afgeplakt voordat deze de spuitcabine in kan. Dit zorgt ervoor dat er geen verf kan komen op andere gedeelten van de auto.

 
Haans Autoschades Spuiten

Spuiten

Onze specialisten maken gebruik van een lakmengmachine om de exacte kleur lak van uw auto te maken. Onder beschermende stofvrije condities kan dan uw auto gespoten worden. Als de lak eenmaal aangebracht is, kan de auto snel drogen in een aparte ‘moffelcabine'.

 
 
 
Haans Autoschades Monteren & Uitlijnen

Monteren & Uitlijnen

Nadat het afplak papier zorgvuldig is verwijderd plaatsten onze monteurs de eerder opgeslagen onderdelen en nieuwe onderdelen op de auto.

Haans Autoschades Uitlijnen

Uitlijnen

Bij wielophanging schade wordt er een uitlijnrapport gemaakt om te controleren of dat alle wielen weer de juiste stand hebben. Op onze ‘uitlijnbrug' kunnen onze monteurs verschillende wiel en band eigenschappen controleren.

 
 
Haans Autoschades Aflevering & Garantie

Wassen, eindcontrole & aflevering

Door al dit harde werk is uw auto toe aan een wasbeurt. Van binnen en buiten reinigen wij de auto. Als de auto weer blinkt, kunnen we in onze ‘lichtstraat' controleren of er nog onvolkomenheden in de nieuwe lak te vinden zijn. Eventuele oneffenheden kunnen vaak nog door onze eindcontroleurs weggewerkt worden. Zij leggen de finishing touch aan uw auto. Verlichting wordt gecontroleerd en banden eventueel op spanning gezet.